Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi

Jean Monnet Avrupa Birliği Modulü

Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi bünyesinde yürütülen ikinci proje Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “Jean Monnet-Avrupa Modülü” projesi kapsamındaki “Avrupa Birliği Seminerleri” olup, amacı Akdeniz Üniversitesi’nin değişik birimlerinde görev yapan akademisyenleri AB’nin temel ilke ve politikaları konusunda bilinçlendirmek ve AB’nin değişik politika alanlarında uzmanlaşmış akademisyenlerden müteşekkil bir işbirliği ağı oluşturmaktır. Bu amaçla 2001 yılında başlayan proje 2006 yılında son kez tekrarlanmıştır. Projenin devam ettiği 5 yıl içerisinde 150’den fazla katılımcıya (üniversitemiz ve diğer kamu kurumlarından gelen) katılım sertifikalrı hersenen son sunumlardan sonra düzenlenen törenlerle takdim edilmiştir. Jean Monnet Modulü” projesi kapsamında katılımcılara aktarılan konulardan müteşekkil bir de kitap bastılrılmıştır. Yayınlanan bu çalışma 498 sayfa olup projede Avrupa Birliğinin değişik alanlarında ders veren 15 öğretim elemanın bildirilerinden oluşmaktadır. Bursa Ezgi Kitabevi’nce yayınlanan çalışma, Ağustos 2003 tarihinde okuyucuyla buluşmuştur.

Bu proje süresince elde edilen tecrübeler ışığında, önümüzdeki akademik yıllarda seminer programının geliştirilmesi ve düzenlenmesi ile bir sertifika programı haline getirilebilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Son Güncelleme : 9 Nisan Pazartesi 2018